Ugrás a tartalomra

Védett házakat romboltak le a Radić fivérek utcában

2019-11-07
21:42
2019-11-07
22:18
Forrás
Közlemény
Közleményben tiltakozik a Mozgalom a Polgári Szabadkáért szabadkai önkormányzati képviselőcsoport a Radić fivérek utcában történt házak lerombolása kapcsán.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben azt írják, az említett szabadkai utca házai védettség alatt álltak. Hozzáteszik, a Szerb Köztársaság legmagasabb szintű védettségét élvező házak lebontására vonatkozó határozat meghozatalakor az érintettek nem tartották tiszteletben az Alkotmányt és a vonatkozó törvényeket, ezért a Mozgalom a Polgári Szabadkáért bűnvádi feljelentést tesz, követelni fogja a munkálatok leállítását, és mindazoknak a szigorú megbüntetését, akik részt vettek ebben a kártékony láncolatban. Azt írják továbbá, hogy hatalmas gondot okoz, hogy üzleti és lakhatási célú épületeket akarnak felhúzni a védett övezetben. Komoly kockázatot jelent ennek az értékes utcának a megőrzése szempontjából az, ha egy ilyen vonzó övezetet megnyitnak a lakhatási célú befektetések előtt. Lehetővé válik minden, építészetileg is értékes épület lerombolása. 

Mozgalom a Polgári Szabadkáért
Szabadka

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.