Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Véradás idén nyolcadszor

2022.05.16
14:33
2022.05.16
17:06
Forrás
Pannon RTV
Idén nyolcadik alkalommal szervezett véradási akciót a zentai Vöröskereszt.

A délelőtti órákban 47 személy adott vért. A zentai Vöröskereszt munkatársai mindenkit biztatnak, hogy, aki csak teheti segítse munkájukat és adjon vért. Egy véregységgel 3 ember életén lehet segíteni. Minden vércsoportra szükség van, de a legnagyobb hiány az A és a 0-ás negatív RH faktorral rendelkező vércsoportból van.

Đukić Teodóra, a zentai Vöröskereszt munkatársa : Vért 18 éven felüli és 65 év alatti személy adhat, aki betöltötte a 65 évet, sajnos az a személy már nem adhat vért, ez az új törvény szerint van. A nők 4 havonta adhatnak, a férfiak 3 havonta, ez az a folyamatosság, amit az állandó véradók megtartanak. Ugyanakkor az új véradók első alkalommal, amikor meglátják, hogy ez nem olyan szörnyű, és hogy ez nagyon szép gesztus, akkor vissza-vissza jönnek.

véradás
véradási akció
Zenta

Most

14:00, Frissítve: 14:09

A Mária Rádió napját ünnepelték

Két év kihagyás után újból megszervezték a Mária Rádió napját, a Könnyező Szűzanya Egyházmegyei Kegyhelyen, a Szabadka melletti Szentkúton. A találkozó tematikus jelmondata Szűzanya kijelentése volt: „Tegyetek meg mindent, amit csak mond!"
13:27, Frissítve: 13:40

A búza és az aratás ünnepe Bánátban

Aratóversenyt tartottak Muzslyán. A közép-bánáti településen 39-dik alkalommal mérték össze tudásukat az aratók. Az eseményre Vajdaság különböző településeiről, sőt, külföldről is érkeztek csapatok.
13:02

Orbán: Szép számmal vannak veszélyek

Migránsok százezrei ostromolják Magyarország határait – hangsúlyozta Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatási ünnepségén. A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, szép számmal vannak veszélyek, melyekkel szembe kell nézni.
11:55

Aratóünnepség Valkaisoron

Idén is megtartották a valkaisori aratóünnepséget. A Sarlós Boldogogasszony napján megszervezett rendezvényre 11 csapat nevezett be. A résztvevőknek még a szeszélyes időjárás sem szegte kedvét.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.