Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Verekszenek a taxisok a migránsok miatt Belgrádban

2023.06.04
13:49
2023.06.04
17:15
Forrás
Pannon RTV
Úgy tudjuk, hogy egyes fuvarozók az eddiginél olcsóbban is elhoznák az illegális bevándorlókat Szabadkára, másoknak viszont nem tetszik az árak leverése - ezt mondták a környéken élő, felháborodott helyeik.

Jelenleg 200 euró körüli összegbe kerül a szerb fővárosból a magyar határszakasz közelébe utazni.

Mindenhol illegális bevándorlókkal lehet találkozni a belgrádi buszpályaudvar melletti parkokban. A környéken élők felháborítónak tartják a helyzetet.

Srđan Jakšić: „Nem csak azért, mert káoszt okoznak, hanem egész egyszerűen ez nem egy olyan hely, ahol migránsoknak kell gyülekezniük. Tudjuk, hogy itt van a buszpályaudvar, de a hatóságoknak kötelességük elirányítani valahova ezeket a migránsokat, vagy rendszeresen eltávolítaniuk őket a város központjából. Problémát okoztak az itt levő Közgazdasági Karnak is, zaklatták a lányokat."

Jelentősen romlott a közbiztonság - tette hozzá a belgrádi férfi.

„Itt gyülekeznek a taxisok, nemrég összeverekedtek a fuvar ára miatt, ki mennyiért viszi fel őket északra, Szabadkára. Hallatszódott valamikor este fél tizenegy, tizenegy óra körül. Összeverekedtek, mert egyikük több pénzt kér mint a másik. Tehát mondjuk a fuvar ára nem lehet 150 euró, hanem 200 eurónak kell lennie. Összeszednek öt migránst és viszik fel őket."

Az illegális bevándorlók azt mondják, nem szándékoznak Szerbiában maradni, hanem az uniós országokba tartanak. Az egyik Afganisztánból frissen érkezett csoport először Bosznia-Hercegovinába, majd onnan Horvátországba szeretne illegálisan eljutni. Azt mondják, az út során napokig nem alszanak, nem esznek és nagyon nehéz volt nekik elérni Szerbiát.

„Bulgárián nagyon nehéz volt átjutni, mert nagyon sokat kellett gyalogolni. Nem volt autó, nem volt vonat, fáradtak vagyunk. Németországba szeretnék eljutni. Gyalog megyünk, mert nincsenek papírjaink."

A bevándorlók hajthatatlanok. Az érintett belgrádiak pedig attól tartanak, a korábbi tapasztalatikból ítélve, hogy a nyár folyamán tovább romlik majd a helyzet.

migráns
taxisok
Belgrád

Most

Népszerű