Ugrás a tartalomra
Pannonn RTV/Molnár Ádám

Visszatérnek az iskolapadba a diákok Szerbiában

2021.01.12
15:40
2021.01.13
08:32
Forrás
Blic
A tervek szerint január 18-ától a tanulók a szeptemberben is alkalmazott minta szerint fognak az oktatási intézményekbe járni.

Ez azt jelenti, hogy a középiskolások minden második héten ülnek be az órákra, a többi napon pedig online tanítás lesz. Az általános iskolák alsós diákjai minden nap járnak majd iskolába, a tanítók az első félévhez hasonlóan kisebb csoportokban dolgoznak majd a tanulókkal. A felsősök kombinált modell szerint tanulnak majd, felváltva az iskolában és a távoktatásban vesznek részt. A tanórák továbbra is rövidítettek, vagyis 30 percesek lesznek.

A tanulók számára a továbbiakban is fennáll az a lehetőség, hogy az online oktatást válasszák, így egyáltalán nem kell bejárniuk az iskolába.

A Szerbiai Oktatási Minisztérium adatai szerint az országban 160 általános-, illetve 59 középiskolában dolgozó tanár koronavírusos.

oktatás
tanítás
Szerbia
koronavírus
tantermi oktatás
kombinált

Most

07:03

Feszült, de békés volt az éjszaka Koszovóban

A koszovói különleges egység tagjait tegnap Koszovó északi részére vezényelték. A szerb lakosság több helyen tüntetett a rendőri intézkedés ellen. A ROSU tagjai könnygázt vetettek be a tüntetők feloszlatására.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.