Ugrás a tartalomra
Pannonn RTV/Molnár Ádám

Visszatérnek az iskolapadba a diákok Szerbiában

2021-01-12
15:40
2021-01-13
08:32
Forrás
Blic
A tervek szerint január 18-ától a tanulók a szeptemberben is alkalmazott minta szerint fognak az oktatási intézményekbe járni.

Ez azt jelenti, hogy a középiskolások minden második héten ülnek be az órákra, a többi napon pedig online tanítás lesz. Az általános iskolák alsós diákjai minden nap járnak majd iskolába, a tanítók az első félévhez hasonlóan kisebb csoportokban dolgoznak majd a tanulókkal. A felsősök kombinált modell szerint tanulnak majd, felváltva az iskolában és a távoktatásban vesznek részt. A tanórák továbbra is rövidítettek, vagyis 30 percesek lesznek.

A tanulók számára a továbbiakban is fennáll az a lehetőség, hogy az online oktatást válasszák, így egyáltalán nem kell bejárniuk az iskolába.

A Szerbiai Oktatási Minisztérium adatai szerint az országban 160 általános-, illetve 59 középiskolában dolgozó tanár koronavírusos.

oktatás
tanítás
Szerbia
koronavírus
tantermi oktatás
kombinált

Most

15:58, Frissítve: 16:04

Vasárnap nem oltanak

Az oltásra továbbra is online formában az eUprava portálon, továbbá telefonon reggel 8 és este 8 óra között a 0800 222 334-es számon lehet jelentkezni.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.