Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Zavartalan a szabadkai Tejpiac működése

2020-07-18
15:15
2020-07-18
19:30
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus elleni óvintézkedéseknek megfelelően zajlott a vásárlás a szabadkai Tejpiacon szombaton délelőtt. A járvány miatt bevezetett intézkedéseket a vásárlás alatt mindenki betartotta.
Pannon RTV/Huszár Dániel

A vásárlók és az árusok is maszkot viseltek. A Tejpiac bejáratánál pedig biztosítva volt a lábfertőtlenítésre szolgáló szivacs is. A vásárlók többsége elégedett az idei zöldség- és gyümölcsárakkal.

Pannon RTV/Huszár Dániel

A vásárlók igyekeztek arra is figyelni, hogy betartsák a másfél méteres távolságot. Türelmesen kivárták a sorukat, odafigyeltek egymásra.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Balázs István is rendszeresen jár vásárolni a Tejpiacra, ilyenkor mindig betartja az ajánlásokat, maszkot visel és kézfertőtlenítőt is használ: „Ha bemegyek boltba, vagy jön velem valaki, vagy látom, hogy nem tudok kikerülni valakit, húzom fel a maszkot, inkább kikerülöm.

- Egyébként itt, a piacon miket szokott vásárolni? Megtalálja azokat az árukat, amik a járvány előtt is voltak?

- Meg. Meg. Abban nem látok különbséget.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Ami az árukat illeti, semmiből sem volt hiány. A rengeteg finom gyümölcs mellett friss zöldségek, húsok és tejtermékek is várták a piacra látogatókat.

Pannon RTV/Huszár Dániel

A járvány további terjedésének megakadályozása érdekében fontos, hogy a piacra érkezők betartsák az intézkedéseket. Viseljenek maszkot, illetve használják a piac bejáratánál lévő lábfertőtlenítőt is.

Szabadka
Tejpiac
koronavírus
védőintézkedés

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.
08:43

Pártok közti párbeszéd kezdődik

A szerb köztársasági parlament égisze alatt, az Európai Parlament közvetítésével a pártok közötti párbeszéd ma Ivica Dačićtyal, a szerb parlament elnökének videokonferenciájával kezdődik.
07:50, Frissítve: 09:08

Ma kezdődik a Berlinale

koronavírus-járvány miatt közönség és sztárok nélkül kezdődik hétfőn a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), amelyen a szemle 71 éves történetében először egyszerre két magyar nagyjátékfilm is indul a legjobb filmnek járó Arany Medvéért.
07:38

Megszigorítják az óvintézkedéseket Szlovákiában

Szlovákiában a következő napokban tovább szigorítják, illetve módosítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére szolgáló óvintézkedéseket - döntött vasárnap este az Igor Matović miniszterelnök vezette koalíciós kormány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.