Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zentán is igénybe vehető a „Mi hősünk” hálakártya

2021.07.16
13:43
2021.07.16
17:02
Forrás
Pannon RTV
A Zentai Közkórházban eddig 58 egészségügyi dolgozó kapta meg a szerb kormány által biztosított „Mi hősünk” hálakártyát, amelyhez egyelőre csak 2 helyi vállalkozás csatlakozott. A kártya árengedményt biztosít a felhasználóknak.

Az egészségügyi dolgozók elmúlt közel másfél éves megfeszített munkáját, a koronavírus-járvány elleni küzdelmét a szerb kormány a „Mi hősünk” nevet viselő kedvezményre jogosító kártya megalkotásával szeretné meghálálni. Ahogyan Szerbia-szerte több egészségügyi intézményben, úgy a Zentai Közkórházban is részben már kiosztották ezeket a kártyákat.

Rajsli Árpád, a Zentai Közkórház orvosa: „Ez a kártya egy bizonyos szintű elismerést és megbecsülést jelent számunkra. Egyelőre csak egy helyen tudtam igénybe venni, technikai cikkek vásárlásánál.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zentán egyelőre két vállalkozás csatlakozott az akcióhoz. Termékeik és szolgáltatásaik árából kedvezményeket biztosítanak az egészségügyi dolgozóknak. Bálint Renáta, az Egészségügyi Szakszervezet zentai elnöke viszont bízik abban, hogy ez a szám növekedni fog a közeljövőben.

„A mi intézményünkben 58 ember kapta el egyelőre a kártyát, viszont folyamatosan érkeznek az újabb kártyák. A kártyákat egészségügyi nővérek, orvosok és a többi munkás, aki a Covid-intézményben dolgozott, ők kapnak kártyákat.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A hálakártya az állami hivataloknál és a közvállalatoknál is elsőbbséget biztosít tulajdonosának ügyintézéskor.

Csáki Beáta, a Zentai Közkórház igazgatója: „A kórházban dolgozókat, tehát mindenkit kivétel nélkül hősnek tekintünk, függetlenül attól, hogy van kártyája vagy nincs kártyája. Az elmúlt 1,5 évben sikeresen kivették a munka részét és segítettek a rászorulóknak.”

Pixabay/Illusztráció

A szerbiai Egészségügyi Minisztérium és az AirSerbia együttműködésének köszönhetően egy másik kezdeményezést is indítottak, amely 50%-os engedményt biztosít a repülőjegyek árából az egészségügyi dolgozóknak. A Zentai Közkórházból 3 dolgozó vette ezt igénybe.

Zenta
hálakártya
egészségügyi dolgozók
kártya
kedvezmény
Mi hősünk kártya
Zentai Közkórház
Csáki Beáta

Most

21:37, Frissítve: 21:46

Élisabeth Borne lett az új francia miniszterelnök

Emmanuel Macron francia államfő az eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek.
19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.

Népszerű