Ugrás a tartalomra

Gulyás Gergely: Mutassuk meg, hogy a magyarok képesek nehéz helyzetben is összefogni!

2023.12.08
20:47
Forrás
Pannon RTV
Azok, akik magyarok, magyarként szeretnének élni és megmaradni itt Vajdaságban azok menjenek el és szavazzanak a Vajdasági Magyar Szövetségre a december 17-i szerbiai választásokon.

Ezt nyilatkozta Újvidéken Gulyás Gergely, magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely azért utazott Vajdaságba, hogy támogatásáról biztosítsa a VMSZ-t, majd miután megtekintette a Magyar Szó székházát, részt vett az ott megszervezett lakossági fórumon, amelyen jelen volt dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke, Juhász Bálint, a VMSz tartományi listavezetője és Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke.

Gulyás Gergely, magyar Miniszterelnökséget vezető miniszternek és a VMSZ küldöttségének Erdődi Edvina, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatója számolt be az újvidéki székházban eddig megvalósult fejlesztésekről, valamint ismertette a jövőbeli terveket is: „A következő év kihívása, hogy megvalósítsuk a szabadkai Vackor magyar iskoláskor előtti intézmény újvidéki tagozatát. Második tartalomként beszéltem a modern konferenciateremről a galéria résszel, illetve a sajtó és nyomda múzeumot is bemutattam, hogy milyen elképzelések szerint szeretnénk megvalósítani itt a Magyar Szó székházában. Beszéltem a magyar könyvesbolt, kávéház megnyitásának a lehetőségéről is.”

Vicsek Annamária, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje szerint a jövő évre tervezett fejlesztéseknek köszönhetően a Magyar Szó székháza az újvidéki magyarság számára szükséges tartalmakkal fog megtelni: „Ez is egy olyan alkalom, amikor erőt kapunk és egy kis hátszelet a magyar kormánytól, hiszen Gulyás Gergely miniszter úr is arról biztosított bennünket, hogy Magyarország, az anyaország támogatása megvan.”

Gulyás Gergely, magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter arra buzdítja a vajdasági magyarokat, hogy a december 17-i választásokon a Vajdasági Magyar Szövetség listáját támogassák. A miniszter elmondta: Pásztor István elvesztése miatt a VMSZ-nek nagy kihívással kellett szembenéznie, de látszik, hogy a párt erős, egységes és van utód is: „Nagyon fontosnak tartom, hogy most, ebben a kampányban mutassuk meg azt, hogy a magyarok képesek nehéz helyzetben is összefogni, még a nehéz, tragikus helyzeteket is a saját magunk javára fordítani. Ehhez viszont az kell, hogy mindenki felismerje ennek a döntésnek a fontosságát. Felismerje azt, hogy a VMSZ is olyan mértékben tud segíteni, olyan mértékben tudja az ügyeket jó irányba befolyásolni, a magyar érdeket képviselni, amilyen mértékben jelen van a helyhatóságokban, a vajdasági törvényhozásban és az országos parlamentben. Kérni szeretnék mindenkit, hogy menjen el, vegyen részt a választáson. A december 17-i választásnak óriási tétje van.”

Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy Magyarország jelenleg Szerbiára egyik legfontosabb szövetségeseként tekint. Fontos, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség továbbra is el tudja látni a híd szerepét a magyar és a szerb állami vezetés között – tette hozzá a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely
Választások 2023
Magyar Szó
Erdődi Edvina
Újvidék
Vicsek Annamária
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Választások 2023

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.