Ugrás a tartalomra

Szorosabb együttműködés

2023.11.15
12:26
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége és Horvátország a jövőben még inkább megerősítené kapcsolatát - egyebek mellett erről egyeztetett Tomislav Žigmanov a párt elnöke és Andrej Plenković horvát miniszterelnök Zágrábban.

A Szerbiában élő horvátok hatalmas kihívásokkal néznek szembe a december 17-ei voksoláson - mondta Žigmanov. Horvátország pedig továbbra is támogatja a párt azon törekvéseit, hogy aktívan részt vehessenek a döntéshozatali folyamatokban Szerbiában, amellyel kapcsolatban számíthatnak a támogatásunkra - fogalmazott Andrej Plenković. A zágrábi találkozón szóba kerültek a tartományi és önkormányzati választások is, amelyek szintén nagy jelentőséggel bírnak a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége számára, különösen azokon a településeken, ahol jelentős számú horvát nemzetiségű személy él.

Tomislav Žigmanov
Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége
Választások 2023

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.