Ugrás a tartalomra
Pixa/PhotoLizM

1,6 millió vakcina kerülhet a kukába Afganisztánban

2021.10.07
07:30
Forrás
hirado.hu
1,6 millió felhasználatlan, koronavírus elleni vakcina szavatossága fog lejárni a közeljövőben Afganisztánban, ezért minél hamarabb be kell adni ezeket a védőoltásokat – figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet.

A radikális iszlamista tálibok augusztusi hatalomátvétele óta jelentősen visszaesett a tesztelések és az oltakozások száma. A WHO nem említett erre vonatkozó pontos adatokat, ugyanakkor közölte, hogy partnerszervezetek segítségével tizenhat afgán tartományban igyekeznek javítani a statisztikákon.

Afganisztán
vakcina
oltakozás
koronavírus

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű