Ugrás a tartalomra
Pixabay/Dimhou

20 orosz vakcina érkezik tesztelésre Szerbiába

2020-11-30
18:33
Forrás
Szerbiai RTV
20 dózis Szputnyik V nevű orosz vakcina érkezik Szerbiába a hét végéig, laboratóriumi vizsgálatra - írja a Szerbiai RTV.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök az orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel, Denis Manturovval videokonferencia keretében beszélte meg az új koronavírus-vakcinák érkezésének részleteit. Manturov beszámolt a vakcina laboratóriumi előállításának jelenlegi állapotáról és az eddigi tesztek eredményeiről. Brnabić pedig arról beszélt, számítanak rá, hogy a jövőben a két ország akár közösen is gyárthatja majd a koronavírus-elleni oltóanyagot. A szerb kormányfő elmondta, fontos, hogy Szerbia polgárai maguk dönthessék el, mely vakcinát választják. Ana Brnabić egyébként holnap tárgyal a Pfizer cég képviselőivel is az általuk fejlesztett védőoltás kapcsán. 

Szerbia
vakcina
oltás
koronavírus
Ana Brnabić

Most

22:55, Frissítve: 07:16

Visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétfőtől hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.
19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.