Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Gemunu Amarasinghe

310-re emelkedett a Srí Lanka-i merénylet halálos áldozatainak száma

2019-04-23
12:00
2019-04-23
12:52
Forrás
024.hu
Egyre inkább úgy tűnik, hogy elkerülhető lett volna a 21. század egyik legvéresebb merénylete.

A már 310 halálos áldozattal járt Srí Lanka-i öngyilkos merényletsorozatról ugyanis szokatlanul pontos figyelmeztetéseket kapott a szigetország hírszerzése India és az Egyesült Államok titkosszolgálataitól is – írta a CNN. Abban, hogy az információk mégis visszhangtalanok maradtak, szerepe lehetett az államfő és a kormány közötti, tavaly ősz óta tartó konfliktusnak. A források templomok és szállodák elleni merényleteket jeleztek, a húsvét közeledtével egyre többször és egyre nagyobb méretű támadás lehetőségéről beszélve. Április 4-én már konkrétan a keresztény templomok elleni merénylet veszélyéről érkeztek az információk a külföldi szolgálatoktól. Ennek ellenére nem történt semmi, ami érdemben akadályozhatta volna a véres támadás előkészületeit és végrehajtását. Sem a templomok, sem a szállodák őrségét nem erősítették meg.

Srí Lanka
terrortámadás

Most

19:01, Frissítve: 19:38

Falunapot ünnepelnek Csantavéren

A lovassportok mellett főzőversennyel, koncertekkel és más programokkal is várják ma és holnap a helybélieket és a testvértelepülésekről érkezett vendégeket.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.