Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Beutazási tilalmak és szigorúbb intézkedések léptek életbe több európai országban

2021.01.31
10:45
2021.01.31
10:52
Forrás
Pannon RTV
A romló járványügyi adatok az egészségügyi rendszer leterheltségén is érezhetőek. Eközben az intézkedések bevezetésével párhuzamosan egyre több demonstráció alakul ki az érintett országokban.

Németország szombattól beutazási tilalmat vezetett be azok számára, akik olyan országból érkeznek, ahol széles körben jelentek meg a koronavírus újabb variánsai. A frankfurti rendőrség szóvivője úgy nyilatkozott, ez a korlátozás jelenleg öt országra vonatkozik: Nagy-Britanniára, Írországra, Dél-Afrikára, Brazíliára és Portugáliára.

Tanjug/AP Photo/Burhan Ozbilici

Ausztriában február 8-ig egész napos kijárási korlátozás van érvényben. Az alapvető szükségleti cikkeket árusító üzletek és gyógyszertárak kivételével - a kereskedelmi egységek, a kulturális és sportlétesítmények zárva tartanak. A szállodák, éttermek és bárok pedig még tovább lesznek zárva, előreláthatólag február végéig.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Franciaország is szigorít az országba való beutazási feltételein. Az Európai Unión kívüli országokból csak kivételes esetekben lehet belépni Franciaországba, az uniós tagállamokból beutazók pedig csak negatív PCR-teszttel léphetnek be az országba.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Az Egyesült Királyság, ahol egyébként az eddigi legtöbb megbetegedést és halálos esetet jegyzik, arról adott hírt, hogy a fertőzöttek között egyre fiatalabb személyek kerülnek intenzív osztályra.

Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Portugáliában legalább két hetes korlátozás lép életbe a spanyolországi szárazföldi határokon, visszaállítják a rendőri ellenőrzést az 1200 km hosszú határszakaszon. Közben az ország egészségügyi rendszere annyira leterhelt, hogy a mentővel érkező pácienseknek sokszor akár több mint 10 órát kell várakozniuk.

Tanjug/AP/Pro News

A korlátozások bevezetése ellen az érintett országokban egyre többször vonulnak utcára az emberek, hiszen a szigorítások miatt egyre több vendéglátással foglalkozó vállalkozás megy csődbe, és sokan már akkor sem tudnának kinyitni, ha sor kerülne az enyhítésekre.

beutazási korlátozás
intézkedés
koronavírus
járvány
tüntetés
Európa

Most

17:31, Frissítve: 17:36

Beléphetnek Magyarországra az ott érettségiző diákok

Beléphetnek Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén azok a külföldön tartózkodó diákok, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket igazolni tudják az intézmény vizsgabehívójával, május 2-a és 26-a, valamint június 2. és 26. között.
16:19, Frissítve: 17:29

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!