Ugrás a tartalomra
Pixabay/Illusztráció

Egy majomcsapat kaparintotta meg a koronavírusosok vérmintáját

2020.05.30
16:12
Forrás
MTI, origo
Majomcsapat támadt egy egészségügyi dolgozóra, és ragadta el tőle négy koronavírusos beteg vérmintáit - közölték az indiai hatóságok pénteken.

A négy, kezelés alatt álló koronavírusos beteg vérmintáinak eltűnése után a betegektől újra vért kellett venni – mondta S. K. Garg, az állami orvosi egyetem egyik vezetője.

Nem tudni, hogy a majmok kiöntötték-e a mintákat, de a környéken élők tartanak a koronavírus továbbterjedésétől, ha a majmok a lakóövezetbe viszik a vért - tette hozzá az illetékes.

Környezetvédők szerint a majmok természetes élőhelyének elpusztítása a fő oka annak, hogy falvakba és városokba tévednek élelem után kutatva.

Indiában eddig 167 442 fertőzöttet regisztráltak, közülük 4797-en haltak bele a koronavírus okozta szövődményekbe.

India
majomcsapat
vérminta
koronavírus

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.