Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Kerstin Joensson

Egyre kritikusabb az osztrák hóhelyzet

2019-01-11
16:47
Forrás
Pannon RTV
Bizonyos területeken már négy méteres hóréteg alakult ki, több mint húsz síközpontot pedig lezártak.

Hosszú idő óta ma először nem esett a hó, így több energiája jutott a hatóságoknak az eltűnt emberek keresésére és a takarításra. Stájerország egy részét teljesen elzárta a hó a külvilágtól. Helikopterrel szállítják az élelmiszer- és gyógyszerutánpótlást.

A legmagasabb, ötös fokozatú lavinariasztás van érvényben az ausztriai Innsbruck környéki hegyekben. A következő 5 nap során további 70 és 130 centiméter közötti hó hullhat. Az osztrák hadsereg ötszáz katonája van bevetésen az országban kialakult súlyos helyzet miatt, további ezren készültségben vannak – közölte Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Salzburg városában lezárták a parkokat, a temetőket, valamint a játszótereket, mivel nagy a veszélye annak, hogy az ágakra nehezedő hó súlya alatt a fák bármikor kidőlhetnek. Ebben a tartományban is lavinaveszélyre figyelmeztetnek, valamint néhány hegyvidéki út, illetve vasúti pályaszakasz továbbra is járhatatlan.

Ausztria

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.