Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Kerstin Joensson

Egyre kritikusabb az osztrák hóhelyzet

2019-01-11
16:47
Forrás
Pannon RTV
Bizonyos területeken már négy méteres hóréteg alakult ki, több mint húsz síközpontot pedig lezártak.

Hosszú idő óta ma először nem esett a hó, így több energiája jutott a hatóságoknak az eltűnt emberek keresésére és a takarításra. Stájerország egy részét teljesen elzárta a hó a külvilágtól. Helikopterrel szállítják az élelmiszer- és gyógyszerutánpótlást.

A legmagasabb, ötös fokozatú lavinariasztás van érvényben az ausztriai Innsbruck környéki hegyekben. A következő 5 nap során további 70 és 130 centiméter közötti hó hullhat. Az osztrák hadsereg ötszáz katonája van bevetésen az országban kialakult súlyos helyzet miatt, további ezren készültségben vannak – közölte Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Salzburg városában lezárták a parkokat, a temetőket, valamint a játszótereket, mivel nagy a veszélye annak, hogy az ágakra nehezedő hó súlya alatt a fák bármikor kidőlhetnek. Ebben a tartományban is lavinaveszélyre figyelmeztetnek, valamint néhány hegyvidéki út, illetve vasúti pályaszakasz továbbra is járhatatlan.

Ausztria

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.