Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Kerstin Joensson

Egyre kritikusabb az osztrák hóhelyzet

2019-01-11
16:47
Forrás
Pannon RTV
Bizonyos területeken már négy méteres hóréteg alakult ki, több mint húsz síközpontot pedig lezártak.

Hosszú idő óta ma először nem esett a hó, így több energiája jutott a hatóságoknak az eltűnt emberek keresésére és a takarításra. Stájerország egy részét teljesen elzárta a hó a külvilágtól. Helikopterrel szállítják az élelmiszer- és gyógyszerutánpótlást.

A legmagasabb, ötös fokozatú lavinariasztás van érvényben az ausztriai Innsbruck környéki hegyekben. A következő 5 nap során további 70 és 130 centiméter közötti hó hullhat. Az osztrák hadsereg ötszáz katonája van bevetésen az országban kialakult súlyos helyzet miatt, további ezren készültségben vannak – közölte Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Salzburg városában lezárták a parkokat, a temetőket, valamint a játszótereket, mivel nagy a veszélye annak, hogy az ágakra nehezedő hó súlya alatt a fák bármikor kidőlhetnek. Ebben a tartományban is lavinaveszélyre figyelmeztetnek, valamint néhány hegyvidéki út, illetve vasúti pályaszakasz továbbra is járhatatlan.

Ausztria

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.