Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Hoffmann Artúr, Dragan Miljanić

Feljelentették Vlagyimir Putyint sisak nélküli motorozásért

2019-08-12
20:43
Forrás
MTI
Az orosz elnök Szevasztopolban motorozott együtt az Éjjeli Farkasok motoros csoport tagjaival - közölték az orosz hírügynökségek.

A feljelentés szerint Putyin egy Ural típusú motorkerékpárt vezetett a Krímben megrendezett Babilon Árnyéka elnevezésű motoros fesztiválon. Az orosz közeledésbiztonsági előírások értelmében a bukósisak nélküli motorozásért ezer rubel bírság szabható ki, azaz körülbelül 1600 dinár.

Nem először történt meg, hogy az orosz elnököt közlekedési szabálysértéssel gyanúsítják. Július végén Georgij Minyajev a közösségi médiában bírálta, hogy Putyin a biztonsági öv becsatolása nélkül hajtott át a Kercsi-szoroson keresztül megépített hídon az átadás napján. A Dozsgy független orosz online televízió szerint az Arhangelszk megyei lakost a helyi bíróság az államhatalom megsértése címén 15 ezer rubellel büntetette meg. Az elnök biztonságáért felelős Szövetségi Őrszolgálat egyébként azt állította, hogy a Krími hídon az elnök áthajtásakor még nem voltak érvényesek a közlekedési szabályok.

motor
sisak
Vlagyimir Putyin
orosz elnök

Most

10:01, Frissítve: 10:07

Visszatér a nyár

A hét hátralevő részében változékony időjárásra számíthatunk - derül ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzéséből.
08:32

Amerika kilép a WHO-ból

Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.