Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Hoffmann Artúr, Dragan Miljanić

Feljelentették Vlagyimir Putyint sisak nélküli motorozásért

2019-08-12
20:43
Forrás
MTI
Az orosz elnök Szevasztopolban motorozott együtt az Éjjeli Farkasok motoros csoport tagjaival - közölték az orosz hírügynökségek.

A feljelentés szerint Putyin egy Ural típusú motorkerékpárt vezetett a Krímben megrendezett Babilon Árnyéka elnevezésű motoros fesztiválon. Az orosz közeledésbiztonsági előírások értelmében a bukósisak nélküli motorozásért ezer rubel bírság szabható ki, azaz körülbelül 1600 dinár.

Nem először történt meg, hogy az orosz elnököt közlekedési szabálysértéssel gyanúsítják. Július végén Georgij Minyajev a közösségi médiában bírálta, hogy Putyin a biztonsági öv becsatolása nélkül hajtott át a Kercsi-szoroson keresztül megépített hídon az átadás napján. A Dozsgy független orosz online televízió szerint az Arhangelszk megyei lakost a helyi bíróság az államhatalom megsértése címén 15 ezer rubellel büntetette meg. Az elnök biztonságáért felelős Szövetségi Őrszolgálat egyébként azt állította, hogy a Krími hídon az elnök áthajtásakor még nem voltak érvényesek a közlekedési szabályok.

motor
sisak
Vlagyimir Putyin
orosz elnök

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.