Ugrás a tartalomra
pixabay/sturmjaegertobi

Hatalmas vihar kerekedett Európa több pontján is

2022.08.14
09:36
2022.08.14
12:15
Forrás
hirado.hu
Spanyolországban halálos áldozatot is követelt, amikor erős szél csapott le a Medusa zenei fesztiválra.

A színpad egy része ráomlott a résztvevőkre, egy ember meghalt, sokan megsérültek, többen súlyosan. A spanyol nemzeti meteorológiai ügynökség jelentése szerint a régióban 82 kilométer/órás széllökéseket és hirtelen hőmérséklet-emelkedést regisztráltak.

Eközben az olaszországi Szicíliában Calabria nyugati partvidékét sújtotta heves zivatar. Óriási pusztítást okozott a rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék, amelyet képtelen volt elnyelni a csatornarendszer. A tengerparti utcák sártengerré változtak. A kis üdülővároska, Scilla egyes utcáit teljesen eltorlaszolta a sár és a törmelék. A vihar a strandokat is tönkretette.

vihar
Spanyolország
halálos áldozat

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.