Ugrás a tartalomra

Hőség tombol Európában

2023.08.24
17:32
2023.08.24
17:46
Forrás
Vajdaság Ma
Olaszországban helyenként 45 fokot mértek.

Hőség tombol Európa nagy részén. Spanyolországban idén a mostani a negyedik hőhullám. Van, ahol 48 fok körül alakul a hőmérséklet. Franciaország száz megyéjéből 49-ben van hőségriasztás érvényben, négy déli megyében a megfelelő készültséget rendelték el. A turisták is kénytelenek változtatni a szokásaikon, már lehetetlen egész nap egyik látványosságtól a másikig sétálni.

Az előrejelzések szerint a hőség 40–42 fokkal tetőzik csütörtökön, majd heves viharokkal lehűlés érkezik. A lehűlést várják Olaszországban is, ahol abban reménykednek, hogy ez már a nyár utolsó hőhulláma. Több helyen 45 fok körül alakul a hőmérséklet, ezért 17 városban vörös riasztás van érvényben.

hőség
kánikula

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.
13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.