Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Rahmat Gul

Kijárási tilalom Kabulban

2021.08.20
20:55
2021.08.20
21:05
Forrás
Szerbiai RTV
Hírügynökségi információk szerint Kabulban tálib fegyveresek házról házra járnak, hogy felkutassák azokat, akik a korábbi afgán vezetésnek vagy a NATO-nak dolgoztak.

 Értesülések szerint a keresett személyek családtagjait is megfenyegették, amennyiben nem voltak hajlandóak kiadni hozzátartozóikat. A tálib erők kijárási tilalmat is bevezettek, hogy megkönnyítsék a keresést. Eddig 18 ezer diplomatát és civilt menekítettek ki az országból.

kijárási tilalom
Kabul
tálib
Afganisztán

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.