Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Eugene Hoshiko

Koronavírussal fertőződött meg egy magyar Japánban

2020-02-24
17:09
2020-02-24
17:34
Forrás
Pannon RTV
Ezt jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Budapesten.

Menczer Tamás közölte: pozitív lett a Japán mellett karanténba helyezett hajón dolgozó egyik magyar állampolgár koronavírustesztje. A Diamond Princess hajón három magyar állampolgár dolgozott, egy zenész testvérpár és egy felszolgáló.

Menczer Tamás, államtitkár, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Magyarország: „Várhatóan két-három napon belül a hajóról átszállítják ezt a magyar állampolgárt vagy egy kórházba, vagy pedig egy megfigyelő központba. Azért van jelentősége a megfigyelőközpontnak is, mert ez a pozitív teszttel diagnosztizált magyar is elmondása szerint jól van, nem lázas és nem köhög. Ezért, ha ez így marad, lehet, hogy nem kórházba viszik, hanem tulajdonképpen az ilyen tünetmentes embereket egy úgynevezett karantén-megfigyelőközpontba szállították az eddigi gyakorlat szerint. Tehát szeretném még egyszer hangsúlyozni, van egy pozitív tesztünk, teszteredményünk, ugyanakkor az illető jól van, elmondása szerint nem lázas és nem köhög, a hajón karanténba helyezték, és várhatóan két-három napon belül fogják a hajóról átszállítani őt.”

Japán
koronavírus
Diamond Princess
fertőzés
Menczer Tamás

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.