Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Matteo Secci/LaPresse

Lezuhant egy katonai repülő Olaszországban - a robbanás felborított egy autót

2023.09.17
08:37
2023.09.17
08:44
Forrás
hirado.hu
Egy kislány életét vesztette.

Meghalt egy ötéves kislány szombaton, amikor egy katonai repülőgép gyakorlatozás közben Torinó közelében lezuhant – közölte az olasz védelmi minisztérium. A baleset egy légi bemutatóra készülő MB-339 típusú kiképző és harci gép felszállása után történt. A pilótának sikerült katapultálnia, a minisztériumban a gép mozgásából arra következtettek, hogy feltehetően madárral ütközött. A gép a becsapódás után kigyulladt, és a robbanás felemelt és felborított egy arra járó személyautót négy utasával: egy ötéves kislánnyal, 12 éves bátyjával és a szüleikkel. A kislány életét vesztette, bátyja a teste tizenöt százalékán szenvedett másodfokú égési sérüléseket, a szülők is megsérültek. A pilóta szintén megsérült, de nincs életveszélyben. A bemutatót a baleset miatt törölték.

repülőbaleset
Olaszország

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.