Ugrás a tartalomra

Még nem is kormányfő, de már az eurót vezetné be

2012-10-31
21:50
Litvánia 2015-től bevezetheti az eurót – véli a kormányfői poszt várományosa, Algirdas Butkevicius
Litvánia 2015-től bevezetheti az eurót – véli a kormányfői poszt várományosa, Algirdas Butkevicius. Az ország várható euróövezeti csatlakozását a választásokon győztes szociáldemokrata párt vezetője jelentette be. A balti államban vasárnap tartották a parlamenti választások második fordulóját. A szavazás győztese az addig ellenzéki Litván Szociáldemokrata Párt lett. A litván államfő szerint viszont felmerül a szavazatvásárlás gyanúja. Butkevicius ennek ellenére magabiztosan nyilatkozott, és azt mondta, hogy az eurót 2015-ben bevezetik Litvániában. Ezért az egyik legfőbb feladatnak a költségvetési fegyelmet nevezte.

Most

10:58

Vasárnap akár 16 fok is lehet

A mai felhősödés után holnap ismét napsütésre és melegebb időjárásra van kilátás térségünkben - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:12, Frissítve: 11:42

Felújítják a több mint 130 éves vasutat

Felújítják a Törökbecse községhez tartozó Kumán és Beodra-Karlova közötti vasutat. A Szerbiai Vasutak Infrastruktúrája 11,4 millió eurós beruházásából a régi síneket és talpfákat is újakra cserélik.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.