Ugrás a tartalomra
Pixabay/Free-Photos/illusztráció

Megállhat a légiközlekedés Afrikából

2021.11.26
15:06
2021.11.26
16:53
Forrás
portfolio, hvg, BBC
Felfüggesztheti az Európai Unió a légiközlekedést azon országokból, amelyekben elterjedt a koronavírus új, Dél-Afrikában detektált variánsa – nyilatkozta a Reuters szerint Ursula von der Leyen egy ezzel kapcsolatos tanácskozás kezdete előtt.

A koronavírus legújabb variánsa jobb megismeréséig az Európai Bizottság a légiközlekedés leállítását javasolja a tagországoknak a dél-afrikai régióból - közölte Ursula von der Leyen.

Az Európai Bizottság elnöke szerint a testület a tagállamokkal szoros együttműködésben azt fogja javasolni, hogy aktivizálják a szükséghelyzeti szabályokat a dél-afrikai régióból való beutazásra vonatkozóan a B.1.1.529 variáns miatt. Az Európai Bizottság egyik szóvivője a hírügynökség jelentése szerint hozzátette: egy ilyen tiltást kiterjeszthetnek olyan országokra is az említett régión kívül, amelyekben már megtalálták ezt a vírusvariánst: ilyen Hongkong és Izrael.

Nagy-Britannia, Izrael és számos más ország már bevezette az utazási korlátozásokat a szupervariáns miatt egyes dél-afrikai országokból.

Az Európai Bizottság elnöke nyilatkozatában közölte azt is, hogy a tudományos világ támogatja az intézkedést, ahogyan a koronavírus-járvány megállítását célzó beoltás fontosságát is hangsúlyozza. Emlékeztetett: az uniós bizottság és a gyógyszergyártó vállalatok között korábban létrejött megállapodások kimondják, hogy a vakcinákat azonnal hozzá kell igazítani az új vírusváltozatokhoz, amint azok megjelennek.

Afrika
repülő
légijárat
koronavírus
variáns

Most

18:48, Frissítve: 18:58

Kiderült, mi okozhatta a budapesti kórháztüzet

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt. A kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogad betegeket.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.