Ugrás a tartalomra
Pixabay/Free-Photos/illusztráció

Megállhat a légiközlekedés Afrikából

2021.11.26
15:06
2021.11.26
16:53
Forrás
portfolio, hvg, BBC
Felfüggesztheti az Európai Unió a légiközlekedést azon országokból, amelyekben elterjedt a koronavírus új, Dél-Afrikában detektált variánsa – nyilatkozta a Reuters szerint Ursula von der Leyen egy ezzel kapcsolatos tanácskozás kezdete előtt.

A koronavírus legújabb variánsa jobb megismeréséig az Európai Bizottság a légiközlekedés leállítását javasolja a tagországoknak a dél-afrikai régióból - közölte Ursula von der Leyen.

Az Európai Bizottság elnöke szerint a testület a tagállamokkal szoros együttműködésben azt fogja javasolni, hogy aktivizálják a szükséghelyzeti szabályokat a dél-afrikai régióból való beutazásra vonatkozóan a B.1.1.529 variáns miatt. Az Európai Bizottság egyik szóvivője a hírügynökség jelentése szerint hozzátette: egy ilyen tiltást kiterjeszthetnek olyan országokra is az említett régión kívül, amelyekben már megtalálták ezt a vírusvariánst: ilyen Hongkong és Izrael.

Nagy-Britannia, Izrael és számos más ország már bevezette az utazási korlátozásokat a szupervariáns miatt egyes dél-afrikai országokból.

Az Európai Bizottság elnöke nyilatkozatában közölte azt is, hogy a tudományos világ támogatja az intézkedést, ahogyan a koronavírus-járvány megállítását célzó beoltás fontosságát is hangsúlyozza. Emlékeztetett: az uniós bizottság és a gyógyszergyártó vállalatok között korábban létrejött megállapodások kimondják, hogy a vakcinákat azonnal hozzá kell igazítani az új vírusváltozatokhoz, amint azok megjelennek.

Afrika
repülő
légijárat
koronavírus
variáns

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű