Ugrás a tartalomra
Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File

Nagyobb nukleáris elrettentést sürget Kim Dzsongun

2021-01-13
16:46
Forrás
MTI
Kim Dzsongun észak-koreai vezető, országa katonai képességeinek kiépítését és nagyobb nukleáris elrettentést sürgetett a Koreai Munkapárt VIII. kongresszusának zárónapján – közölte a KCNA állami hírügynökség.

A pártkongresszus hétfőn választotta meg a Koreai Munkapárt új főtitkárává Kim Dzsongunt. Kim Jo Dzsong – Kim Dzsongun húga, szerdán élesen bírálta a dél-koreai hadsereget, amiért hírt adott arról, hogy vasárnap késő este Phenjan belvárosában katonai díszszemlét tarthattak. Kijelentette, hogy ez Szöul ellenséges hozzáállását mutatja északi szomszédjával szemben.

Hozzátette, hogy Mun Dzse In dél-koreai elnök újévi beszédében ígéretet tett, áttörést fog elérni a megfeneklett nukleáris leszerelési tárgyalásokban. Megfigyelők szerint Kim Jo Dzsong gyakorlatilag a második számú vezető testvére mellett, és nyilatkozata, amelyben semmibe vette Mun párbeszédet sürgető törekvéseit, bizonyítja szerepét a rezsimben.

Kim Dzsongun
Észak-Korea
nukleáris

Most

17:11, Frissítve: 17:19

Megdőlt a téli hőmérsékleti szezonrekord Magyarországon

Megdőlt a téli szezonrekord szombaton; a Heves megyei Verpeléten mínusz 14,3 Celsius-fokig hűlt a levegő - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Veszélyjelzésük szerint vasárnap néhol még ennél is hidegebb lehet.

Népszerű