Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Wong Maye-E

Nem folytatják a mentőakciót az amerikai hadihajó tengerészei után

2017-08-28
20:44
2017-10-04
12:27
Forrás
CNN
Nem folytatják a mentőakciót a múlt héten ütközésben megsérült John S. McCain amerikai romboló eltűnt 10 legénységi tagja után - tájékoztatott a CNN.

Az amerikai haditengerészet leállította a kutatást Szingapúr partjainál veszteglő hadihajó sérült és vízzel elárasztott részeiben.

A búvárok eddig csak az egyik matróz holttestét tudták megtalálni. Vele együtt az összes, a balesetben eltűnt személyzeti tagot halottnak nyilvánították.

Az ügy továbbra is hatalmas politikai és médiaérdeklődés középpontjában folytatódik: az amerikai kongresszus egyes szenátorai, és a hadiflotta vezetősége már régóta figyelmeztették a szövetségi kormányzatot, hogy a folyamatos költségvetési megszorítások és forráskivonások az egész haditengerészet felkészültségét és műszaki állapotát veszélyeztetik, és a mostani eset is ennek közvetlen következménye.

Az Egyesült Államok flottájának műveleti tevékenysége a szűkülő központi költségvetési keretek ellenére drasztikusan megnőtt az utóbbi években, különösképpen az érintett csendes-óceáni térségben, amióta Észak-Korea rakétakísérleteket folytat.

mentőakció
amerikai
hadihajó
sérült
haditengerészet

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.