Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Wong Maye-E

Nem folytatják a mentőakciót az amerikai hadihajó tengerészei után

2017-08-28
20:44
2017-10-04
12:27
Forrás
CNN
Nem folytatják a mentőakciót a múlt héten ütközésben megsérült John S. McCain amerikai romboló eltűnt 10 legénységi tagja után - tájékoztatott a CNN.

Az amerikai haditengerészet leállította a kutatást Szingapúr partjainál veszteglő hadihajó sérült és vízzel elárasztott részeiben.

A búvárok eddig csak az egyik matróz holttestét tudták megtalálni. Vele együtt az összes, a balesetben eltűnt személyzeti tagot halottnak nyilvánították.

Az ügy továbbra is hatalmas politikai és médiaérdeklődés középpontjában folytatódik: az amerikai kongresszus egyes szenátorai, és a hadiflotta vezetősége már régóta figyelmeztették a szövetségi kormányzatot, hogy a folyamatos költségvetési megszorítások és forráskivonások az egész haditengerészet felkészültségét és műszaki állapotát veszélyeztetik, és a mostani eset is ennek közvetlen következménye.

Az Egyesült Államok flottájának műveleti tevékenysége a szűkülő központi költségvetési keretek ellenére drasztikusan megnőtt az utóbbi években, különösképpen az érintett csendes-óceáni térségben, amióta Észak-Korea rakétakísérleteket folytat.

mentőakció
amerikai
hadihajó
sérült
haditengerészet

Most

23:20, Frissítve: 23:42

Remizett a Crvena zvezda idegenben

A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a belgrádi Crvena zvezda Bernben a svájci Young Boys együttesével 1:1-es félidő után 2:2-es döntetlent játszott.

Népszerű