Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

New York államban közterületen kötelezővé tették a szájmaszk viselését

2020.04.16
07:59
Forrás
MTI
Csak szerdán újabb 752 halálos áldozata volt az új koronavírusnak New York államban.

New York államban péntektől közterületen kötelező a szájmaszk viselése. Védőmaszkot kell a forgalmas utcákon, a tömegközlekedési járműveken, és minden olyan helyen, ahol az embereknek nincs módjukban megtartani a kétméteres távolságot egymástól. Aki nem tudott védőmaszkot vásárolni, annak egy sállal vagy valamilyen más ruhadarabbal kell eltakarnia a száját és az orrát. Arra kérték a még nyitva tartó üzleteket, hogy szólítsák fel vásárlóikat a szájmaszk viselésére. New York államban csak szerdán újabb 752 halálos áldozata volt az új koronavírusnak, és több mint 12 ezren haltak bele.

Tanjug/AP Photo/Jake Seiner

New York kormányzója kijelentette, hogy a válság mindaddig nem fog eltűnni, amíg nem sikerül védőoltást előállítani a koronavírus ellen. Meglátása szerint ehhez mintegy másfél évre lesz szükség. Mint mondta, az addig tartó időszakban megnövelik a vírustesztek számát. Hozzátette, hogy ehhez az általa irányított államnak nincs elégséges erőforrása, ezért a szövetségi kormányzat segítségére számít. Az üzleti-gazdasági élet újraindításáról a következő hónapokban is a járványügyi szakemberek véleménye alapján döntenek. Az újraindítás fokozatos lesz - ismételte meg korábbi álláspontját a kormányzó.

New York
koronavírus
járvány
szájmaszk
kötelező
közterület

Most

20:55

Újabb intenzív rakétatűz

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este - jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a Gázai övezetben.
20:51, Frissítve: 20:59

Felújítják a kishegyesi Szűz Mária-szobrot

Sokakat meglep, még a helyieket is, hogy Kishegyes Nyugati temetőjében egy régi és hányattatott sorsú szobor található. Egykor a település büszkeségének számított a Szűz Mária-szobor, de évtizedekre eltűnt a köztudatból.
16:25, Frissítve: 16:40

Nincs szerbiai áldozat Izraelben

Az Izraelben élő mintegy 1500 szerb állampolgár közül senki sem halt vagy sérült meg az izraeli-palesztin konfliktusban - jelentette ki Aleksandar Nikolić, Szerbia izraeli tiszteletbeli konzulja.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.