Ugrás a tartalomra
Flickr

Szobrot állítottak Greta Thunbergnek egy brit egyetemen

2021.04.07
21:16
Forrás
hirado.hu
A dél-angliai Winchester Egyetem nemrég szobrot állított Greta Thunbergnek. Ez az első szobor a tizenéves svéd klímaügyi aktivistáról. A bronzszobor 24 ezer fontból készült el.

Az egyetem egyik szervezete bírálta a szoborállítást a magas költségek miatt. Szerintük a megszorítások után nem erre kellett volna költeni az egyetem pénztét.

Közösségi oldalukon megjelent nyilatkozatukban hangsúlyozzák, hogy nem Thunberg tevékenységével van bajuk, hanem azzal, hogy az egyetem vezetése átláthatatlan módon döntött a szobor felállításáról.

Greta Thunberg
szobor
Nagy-Britannia

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.