Ugrás a tartalomra
Flickr

Szobrot állítottak Greta Thunbergnek egy brit egyetemen

2021.04.07
21:16
Forrás
hirado.hu
A dél-angliai Winchester Egyetem nemrég szobrot állított Greta Thunbergnek. Ez az első szobor a tizenéves svéd klímaügyi aktivistáról. A bronzszobor 24 ezer fontból készült el.

Az egyetem egyik szervezete bírálta a szoborállítást a magas költségek miatt. Szerintük a megszorítások után nem erre kellett volna költeni az egyetem pénztét.

Közösségi oldalukon megjelent nyilatkozatukban hangsúlyozzák, hogy nem Thunberg tevékenységével van bajuk, hanem azzal, hogy az egyetem vezetése átláthatatlan módon döntött a szobor felállításáról.

Greta Thunberg
szobor
Nagy-Britannia

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!