Ugrás a tartalomra

Több fronton folytatódnak a harcok Ukrajnában

2023.12.07
14:40
Forrás
Reuters
Szerdáról csütörtökre virradó éjjel orosz dróntámadás érte Ukrajna dunai régióját.

A támadás két órán keresztül tartott, a célt ért drónok a gabonaexporttal kapcsolatos infrastruktúrában tettek kárt. Egy gépjárművezető életét vesztette.

Mindeközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Egyesült Államokban tartózkodik. Az ukrán elnök Joe Bidennel zárt ajtók mögött tartott megbeszélést, amelynek során benyújtotta legújabb fegyverigénylését is. Szállítógépek, légvédelmi rendszerek, harci drónok és többcélú vadászgépek is szerepelnek a listán. Pillanatnyilag meglehetősen kicsi a reális esély arra, hogy az USA ilyen eszközöket adna Kijevnek, mert az amerikai törvényhozás éppen most utasította el az ukránoknak szánt legújabb támogatáscsomagot - írja a Reuters.

Ukrajna

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.