Ugrás a tartalomra

Több mint 2100 áldozata van már a marokkói földrengésnek

2023.09.11
10:46
2023.09.11
10:55
Forrás
hirado.hu, euronews
2100 fölé emelkedett a péntek éjszakai marokkói földrengés halottainak száma. A következő napokban ennél jóval több lehet majd az áldozat, ugyanis mintegy 2400-an megsérültek, sokak állapota válságos, ráadásul eltűntek után is kutatnak.

Nem csupán Marrákest érte hatalmas kár, vidéken teljes falvak váltak a földdel egyenlővé. Versenyt futnak az idővel a mentőcsapatok. Harmadik napja kutatnak túlélők után a marokkói mentőcsapatok és a katasztrófavédelem munkatársai. Külön nehézséget jelent munkagépeket eljuttatni a távoli területekre. A túlélők lapáttal, puszta kézzel ásnak a romok között rokonaikat keresve.

WATCH: 6.8-magnitude earthquake hits Morocco, killing more than 300 people pic.twitter.com/sOHj2HRSMs

— BNO News (@BNONews) September 9, 2023

A marokkói kormány elfogadta az Egyesült Királyság, Spanyolország, Katar és az Egyesült Arab Emírségek gyorssegélyét, és az említett országok mentőcsapatai már úton vannak. Egy spanyol mentőcsapat már meg is érkezett. Az Egészségügyi Világszervezet szerint több mint 300 ezer embert érintett a pénteki földrengés, és arra figyelmeztet, hogy vízre, élelmiszerre és gyógyszerekre van szükség.

Marokkó
földrengés
áldozatok

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.