Ugrás a tartalomra
hatalmas füstfelhő az erdő felett
Tanjug via AP/Maja Suslin/TT

Tombol a hőség Észak-Európában is

2018-07-22
01:14
2018-07-22
17:39
Forrás
Euronews, hirado.hu, AP
A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.

Több mint 20 ezer hektárnyi erdőség került veszélybe, ami körülbelül tízszerese a megszokottnak. A tűzoltók 35 helyen küzdenek tűzvésszel szerte Svédországban. Az oltásba olasz és francia tűzoltó repülőgépek, norvég helikopterek, lengyel tűzoltók is beszálltak.

tűzoltó helikopter

Nagy-Britanniában hetek óta egy csepp eső sem esik, hatalmas területeken égett ki a fű, nevezetességek, közparkok szinte felismerhetetlenné váltak. Több mint 50 éve nem regisztráltak olyan kevés csapadékot az évnek ebben az időszakában, mint az idei nyár első felében.

hőség
Észak-Európa
Svédország
tűz

Most

14:36, Frissítve: 14:43

Informatika az oktatásban

Nemzetközi tanácskozás sorozat kezdődött ma a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. A rendezvényre a környező országokból érkeztek előadók, csaknem 80 egyetemi tanár.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.