Ugrás a tartalomra

Továbbra is drónokkal támadják egymást az oroszok és az ukránok

2024.02.09
14:25
Forrás
Szerbiai RTV, euronews.com, MTI
Kijev tájékoztatása szerint az orosz erők által indított 16 drón közül tízet sikerült megsemmisíteniük. Moszkva pedig bejelentette, hogy sikerült megakadályozniuk az energetikai létesítmények ellen indított ukrán dróntámadást.

Mindeközben Volodimir Zelenszkij felmentette főparancsnoki tisztségéből Valerij Zaluzsnijt, helyére Olekszandr Szirszkij vezérezredest, a szárazföldi erők parancsnokát nevezte ki. Az ukrán elnök bejelentése előtt közösségi oldalán azt írta, hogy megbeszélést folytatott Zaluzsnijjal a hadsereg vezetésének megújításáról.

Zaluzsnij is a Facebookon tájékoztatott a találkozóról. A 2022-es célok eltérnek a 2024-es céloktól. Ezért mindenkinek változnia kell, és alkalmazkodnia az új realitásokhoz azért, hogy győzelmünket is együtt érjük el - írta a volt főparancsnok. Valerij Zaluzsnij tábornok az orosz invázió kezdete óta állt az ukrán hadsereg élén.

Vlagyimir Putyin szerint az ukrajnai háború néhány héten belül lezárható lenne - erről Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek adott exkluzív interjújában beszélt. Az orosz elnök úgy fogalmazott, teljes mértékben ki van zárva, hogy országának területi céljai lennének Európában.

orosz-ukrán háború
dróntámadás

Most

Népszerű