Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Új befogadóközpontot létesítenek Leszbosz szigetén

2020-12-03
19:02
2020-12-03
19:10
Forrás
MTI
Az Európai Bizottság támogatja az új befogadó központ létesítését Leszbosz szigetén.

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy a görög hatóságokkal együttműködve új központot létesítenek a migránsok fogadására, miután a Moria tábor szeptember elején a tűzvész martalékává vált. 

Az új központot, amelyet a tervek szerint jövő év szeptemberére építenek fel, a bizottság elképzelései szerint úgy kell létrehozni, hogy megfelelő körülményeket nyújtson az érkezők számára, és elősegítse a menekültkérelmük zökkenőmentes elbírálását. A befogadóközpontot kibővítik az egészségügyi ellátáshoz szükséges konténerhelységekkel, sport- és játszóterekkel, közös konyhákkal, valamint alapvető árucikkeket kínáló üzletekkel. A központban a mozgássérültek igényeihez alkalmazkodó szobák is lesznek. 

Ugyancsak különös figyelmet fordítanak majd a táborba érkező vagy az ott tartózkodó gyermekek és nők jogaira. 

Leszbosz
befogadóközpont
migráns
Görögország
Európai Bizottság

Most

18:46, Frissítve: 20:57

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.