Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Amr Nabil

Újra megnyithatták Szaúd-Arábia mecseteit

2020-05-31
15:29
Forrás
index.hu
Szigorú óvintézkedések mellett lehet a mecsetekben tartózkodni.

Közel két hónap után ismét kinyithattak Szaúd-Arábia mecsetei, a zarándokok elől február óta elzárt Mekka viszont továbbra sem látogatható, írja a New York Times.

Az országban a ramadan idején is arra kérték a hívőket, hogy inkább otthon imádkozzanak, idén a böjti időszakban a közös esti imák is elmaradtak.

Május végén a mecsetek újranyithattak, de csak szigorú óvintézkedések mellett. Kötelező a két méter távolság betartása, ima alatt az arcmaszk viselése és a kézfogások, ölelések kerülése.

A mecsetekbe 15 év alatti gyermekek nem mehetnek be, az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket pedig arra kérik, otthon imádkozzanak. A jeruzsálemi al-Aksza-mecsetnél a belépők testhőmérsékletét is ellenőrizték.

Szaúd-Arábia
mecset
imádkozás
óvintézkedések

Most

16:18, Frissítve: 16:27

Újra vesztegzár alatt van Melbourne

Az intézkedés mintegy ötmillió ausztráliai lakost érint, az emberek csak munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra mehetnek, egyébként az otthonukban kell tartózkodniuk.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.