Ugrás a tartalomra
Pixabay/ Skitterphoto

Utazás: mától a britek elfogadják a Sinopharmot is

2021.11.22
18:49
Forrás
Euronews
A beoltottak könnyített feltételekkel utazhatnak az Egyesült Királyságba.

Mától a Sinopharmmal oltottak is könnyített feltételekkel utazhatnak az Egyesült Királyságba. Eddig azok utazhattak be ilyen módon, akik az Oxford/AstraZeneca-, a Pfizer/BioNTech- vagy a Moderna-vakcinából, illetve ezek bármilyen kombinációjából vagy az egykomponensű Janssen-oltóanyagból kapták meg a teljes adagot az angliai érkezés előtt legalább 14 nappal. A brit kormány hétfőtől azokat a beutazókat is beoltottnak tekinti, akik egyes kínai, illetve indiai gyártmányú vakcinákból kapták meg a koronavírus elleni oltás teljes dózisát. Ez azt jelenti, hogy a Szerbiában és Magyarországon használt Sinopharm-vakcinákkal oltottak is beutazhatnak gyorsteszttel, nem szükséges már a PCR-teszt.

Jelenleg 16 uniós tagállamban fogadják el a kínai vakcinát, ezek: Ausztria, Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Görögország, Finnország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lettország, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.

vakcina
utazási
Nagy-Britannia
védőoltás

Most

15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű