Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jason DeCrow

Zelenszkij még több szankciót vetne ki Oroszországra

2022.09.22
14:28
2022.09.22
14:42
Forrás
Pannon RTV
Az ENSZ közgyűlésén Volodimir Zelenszkij is beszédet mondott, videókapcsolat formájában. Az ukrán elnök volt az egyetlen politikus, akinek a világszervezet ezt engedélyezte, ami Oroszország heves ellenkezését váltotta ki.

Ukrajna nem akart háborút, és a konfliktus kezdete óta 88 tárgyalási fordulón vett részt, de nem maradt más választása, mint hogy megvédje magát - mondta Zelenszkij. Majd arra szólította fel az ENSZ tagállamait, hogy fosszák meg Oroszországot vétójogától, illetve szavazati jogától a nemzetközi szervezetekben.

Volodimir Zelenszkij
ENSZ
ENSZ Biztonsági Tanács
orosz-ukrán háború

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.