Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szubjektív - Egy festőművész titka

2019-08-17
17:40
2019-08-17
18:15
Forrás
Pannon RTV
A Szubjektív vendége Fujkin István, illusztrátor, festő és képregényrajzoló.

Fujkin István Horgoson született. Művészete különböző, már létező stílusokra épül, mégis teljesen egyedi az eredmény. Festményeit ismert művészek zenei kompozíciói ihletik, amelyek képi metaforikus kifejezése a léleknek ugyanazt a rétegét érinti, - a képzőművészet kifejező erejével gazdagodva, - mint az eredeti alkotások. Fujkin művei mély érzelmeket szabadítanak fel az ember tudatalattijából. Arról, hogy mik Fujkin István tervei, honnan merít ötletet és mi motiválja művészetét Szabó-Hangya Teréz beszélgetett a festővel.

Szubjektív
Fujkin István
illusztrátor
festő
képregényrajzoló

Most

12:30, Frissítve: 12:36

Szigorúbb ellenőrzés az osztrák határon

A Szerbiában megjelent afrikai sertéspestis miatt az osztrák vámhatóság szigorúbb ellenőrzést rendelt el, a kór terjedésének megfékezése céljából. A vámosok elsősorban a személygépkocsikat ellenőrzik.
11:58, Frissítve: 12:05

Trópusi vihar sújtja Texast

Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.