Ugrás a tartalomra
Pixabay

Ismét fenyő a baglyoknak

2017.12.22
20:49
Forrás
Arcus Ecological Association
Ne dobja ki karácsony után a gyökeres fenyőfát, ajánlja fel az Arcus Környezetvédő Egyesületnek! A szervezet a növényeket a baglyok telelőhelyének fásítására használná fel.

Topolya központjában már közel harminc éve rendszeresen használt erdei fülesbagoly telelőhely található. Az Arcus fontosnak tartja vidékünk legjelentősebb erdei fülesbagoly telelőhelyének megóvását és fenntartását, melynek elsődleges és leghatékonyabb módja, ha a Vajdasági Bank melletti térre további nyírek és fenyők kerülnek telepítésre. Az előző években itt több fa kiszáradt, így ezek pótlása igen fontos annak érdekében, hogy a baglyoknak a jövőben is biztosítva legyen a teleléshez elengedhetetlen fás terület. 

Elsősorban lucfenyőt vagy ezüstfenyőt, de természetesen más fenyőféléket is várnak. Nagyon fontos, hogy csak olyan fákat tudnak fogadni, amelyek a karácsonyi időszakban nem voltak közvetlenül meleg, fűtött szobában. 

Mindazok, akik szívesen ajándékoznának fenyőt a baglyoknak, felajánlhatják fáikat a +381-64-94-86-585-ös számon, vagy írjanak üzenetet a www.arcus.org.rs oldalon keresztül.

Arcus Környezetvédő Egyesület
fülesbagoly
fenyő
karácsonyfa
Topolya

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű