Ugrás a tartalomra

Kurti: A Münchenben aláírt szerződéseket az új koszovói kormány nem hagyta jóvá

2020.02.15
08:06
Forrás
Szerbiai RTV
A Münchenben aláírt szerződések az új koszovói kormány jóváhagyása nélkül születtek meg - állítja Albin Kurti.

A koszovói miniszterelnök azt mondja, hogy a belgrádi képviselőkkel kötött két megállapodás a tudta nélkül jött létre, amelyet még az előző kormány fogadott el. Hozzáteszi, a szerződés szövegét nem tárták a nyilvánosság elé. Az infrastrukturális fejlesztések fontosságát ugyan elismerte, de szerinte ezeknek a folyamatoknak átláthatóaknak kell lenniük. A szerződésnek egy ország szuverenitásával, törvényeivel, gazdasági törekvéseivel összhangban kell lennie - magyarázta a koszovói kormányfő. Kurti hozzátette, ha gazdasági szempontból vizsgáljuk meg az aláírt megállapodást, akkor egy észak-koszovói Lešakig kiépített vasút fontosabb és kifizetődőbb lenne, mint egy határ közeli, de még Szerbiában fekvő Merdaréig húzódó vonal.

Albin Kurti

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.