Ugrás a tartalomra

Újabb szigorítások Koszovóban a Szerbiából érkező árura

2020.05.31
09:18
2020.05.31
13:04
Forrás
Szerbiai RTV
Priština megkezdte a reciprocitás elvének alkalmazását a szerb termékek behozatalára vonatkozóan.

Ma reggel a merdarei átkelőnél visszafordítottak egy kamiont, ami Közép-Szerbiából származó termékeket szállított - írja a szerb közmédia. Ezzel gyakorlatilag megkezdődött a koszovói kormány által elfogadott döntés alkalmazása. Később újabb két kamiont fordítottak vissza a jarinjei átkelőről. A reciprocitás elvének alkalmazásáról egyébként tegnap döntöttek. Ennek értelmében a szerbiai cégek csak külön engedéllyel szállíthatnak árut Koszovóba. Továbbá a Szerbiával való kereskedelem során csak azok a dokumentumok lesznek érvényesek, amelyeken szerepel a Koszovói Köztársaság elnevezés, valamint összhangban vannak a koszovói alkotmánnyal. Priština arra is utasítást adott az élelmiszer- és állategészségügyi ügynökségnek, hogy a jövőben a növény- és állategészségügyi igazolásokon a Koszovói Köztársaság emblémájának is szerepelnie kell.

Koszovó
Szerbia

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.