Ugrás a tartalomra

Közérdekű információ – Tilos a tarló égetése Szabadkán is

2020.09.22
17:26
Forrás
Közlemény
Szabadka Város Aratási és Terménybetakarítási Törzskara arra figyelmeztet, hogy a tűzvédelmi törvény értelmében tilos nyílt téren a tarló égetése, valamint a szemét és a növényi hulladék égetése.

A tilalom megszegése esetén magas pénzbírságot rónak ki az elkövetőre. A cégek esetében 300 ezertől egy millió dinár a büntetés, míg a magánszemélyeket 5.000-től 75.000 dinárig terjedő bírság megfizetésére kötelezhetik.

Arra ugyancsak figyelmeztet a törzskar, hogy az a személy, aki az említett tilalom megszegésével tűzkárt okoz, köteles a tűzoltóegység bevetési költségeit megtéríteni. Amennyiben pedig a tűzgyújtással veszélyeztetik mások személyi- és vagyoni biztonságát, a felelősök ellen megfelelő bűnvádi eljárás indul.

A belügyi szervek, az önkéntes tűzoltóság és a mezőőri szolgálat fokozott ellenőrzést végez a szabálysértések felderítése érdekében, illetve a tilalmat megszegők ellen a törvényben előírt valamennyi intézkedést alkalmazzák is.

tarlóégetés
értesítés
büntetés

Most

16:19, Frissítve: 17:36

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.