Ugrás a tartalomra

A Belgrád-Pristina párbeszédről egyeztettek a szerb fővárosban

2020.10.16
13:49
2020.10.16
14:06
Forrás
Szerbiai RTV
A Koszovó-ügyi iroda igazgatója Miroslav Lajčakkal, az EU párbeszéddel foglalkozó különmegbízottjával tárgyalt.

Azonnal létre kell jönnie a Szerb Községek Közösségének - jelentette ki Petar Petković. A Koszovó-ügyi iroda igazgatója és az uniós különmegbízott megegyeztek abban, hogy minél előbb rendezni kell Pristina és Belgrád kapcsolatát, folytatni kell a párbeszédet. Arról is egyeztettek, hogy meg kell oldani a Szerb Községek Közösségének kérdését, Pristina ugyanis elutasítja annak létrehozását. Petković kifejtette, a Szerb Községek Közösségének mindössze egy célja van, az, hogy védje a Koszovón élő szerbek jogait. Most nem csak az a kérdés, hogy Pristina rendezné-e a kapcsolatát Belgráddal, hanem az is, hogy az EU-nak sikerül-e elérnie, hogy folytatódjon a párbeszéd Szerbia és Koszovó között - fogalmazott Petković.

Petar Petković
Koszovó
Szerbia
párbeszéd
EU
különmegbízott
Pristina
Belgrád

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.