Ugrás a tartalomra

Szigorúbban ellenőrzik az éttermeket és a kávézókat

2021.02.17
12:58
Forrás
Pannon RTV
Nem kizárt a szigorítás, de egyelőre a meglévő korlátozások betartását ellenőrzik.

Elképzelhető, hogy szigorúbb intézkedéseket kell majd hozni Szerbiában a koronavírus terjedésének meggátolása érdekében, jelenleg azonban a meglévők szigorú betartatása az elsődleges cél - ezt mondta a szerb közmédiának Srđa Janković immunológus, a válságstáb tagja. Azon médiaspekulációkra reagálva, amelyek arra utaltak, hogy a válságstáb a kávézók és éttermek bezárását javasolta, Janković elmondta, nem született ilyen döntés, de nem zárható ki annak lehetősége, hogy elkerülhetetlenné válik.

Srđa Janković, immunológus:
„- Amennyiben ezek az éttermek, kávézók nem képesek betartani a hatályban levő intézkedéseket, a fertőzés megelőzésére vonatkozó intézkedésekre gondolok, elkerülhetetlen lesz a szigorúbb szabályok meghozatala. Ebben a pillanatban ugyanakkor sokkal fontosabb a meglévők betartatása. Tudjuk, mennyien gyülekezhetnek jelenleg, nem többen, mint öten, az asztalnál a megengedettnél ne üljenek többen, hordják a maszkot, tartsák be a fizikai távolságot bent és kint is.
- Láthatjuk ezeket a felvételeket.
- Igen, az ilyen felvételeket még csak kommentálni sem kell.”

ellenőrzés
kommunális rendőrség
étterem
kávézó
járványügyi intézkedések
korlátozások
Szerbia
Srđa Janković

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.