Ugrás a tartalomra

A hatodik nap - Szerb harckocsik tartanak Jarinje felé

2021.09.25
14:51
2021.09.25
15:20
Forrás
Szerbiai RTV
Hatodik napja tiltakoznak a szerbek a Jarinje és Brnjak adminisztrációs vonalnál. Szerb harckocsik menetelnek Jarinje felé.

A pristinai kormány döntése értelmében ugyanis a szerb rendszámú személygépkocsival utazók csak úgy léphetnek be Koszovóba, ha a táblát koszovóira cserélik. Ezért további 5 eurót is kell fizetniük az embereknek. Az átkelőknél feszült a helyzet, kamionok torlaszolják el az utat és felsorakozott a koszovói különleges rendőri alakulat, a ROSU. A szerb katonaság egy része is fokozott harckészültségben van Raška és Novi Pazar térségében. Dél körül két szerb harci repülő is elszállt Jarinje felett. Az ott tiltakozók a repülők láttán hangos kiabálásba és tapsolásba kezdtek. Szerbiát éltették.

Erről tudósít több szerb hírportál a közösségi oldalakon megjelent fotókra és videókra hivatkozva. Az egyelőre nem hivatalos információk szerint a tankok Raška irányából mennek a koszovói adminisztrációs vonalhoz. A korszerűsített T-72 MS típúsú harckocsikat korábban Oroszországtól kapta Szerbia.

Koszovó
Szerbia
Belgrád
Pristina

Most

15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.