Ugrás a tartalomra

25-35 millió eurót fordít Szerbia a kórházakra

2021.11.16
22:02
2021.11.16
22:30
Forrás
Tanjug, Happy TV
Másfél-két hónapon belül megnyílik a Szerbiai Klinikai Központ Belgrádban, amely csaknem 40 éve épült - nyilatkozta Aleksandar Vučić a Happy TV vendégeként.

A szerb államfő kiemelte, emellett épül a Niši és a Vajdasági Klinikai Központ is. Hamarosan pedig Kragujevacon is megkezdődik az építkezés. Ezen felül közkórházakat újítanak fel több helyen, egyebek mellett Nagykikindán is. Mindezekre 25-35 millió eurót fordít Szerbia. És ha már kórházak épülnek, miért ne épülhetnének stadionok is - vetette fel a kérdést Vučić.

Beszélt a ritka betegségekkel küzdő gyermekek gyógykezeléséről is. Emlékeztetett, hogy 2012-ben még csupán 8 ilyen gyermek részesült állami támogatásban, idén pedig 118+28-an. Pénzben kifejezve ez azt jelenti, hogy míg 2012-ben 113 milliót fordítottak erre a célra, addig idén ez az összeg 1,95 milliárd.

Vučić kifejtette, hogy fontos a földgáz árának alacsonyan tartása, mert ha ez sikerül, akkor az idevonzhatja a külföldi beruházókat.

Az árutartalékok kapcsán elmondta, kőolajból van hiány, viszont gyógyszerekből, cukorból, lisztből, kukoricából és búzából is van elegendő, de mindenből még több kellene.

A szerb államfő gratulált a labdarúgó-válogatott Portugália felett aratott győzelméhez is. Elmondta, a sportban, akárcsak a politikában, nem elég a részvétel, hanem győzni kell.

Aleksandar Vučić
kórház
Szerbia
Szerbiai Klinikai Központ

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.