Ugrás a tartalomra

Megnyílt a karácsonyi vásár Budapesten, de csak a beoltottaknak

2021.11.19
19:24
Forrás
MTI, welovebudapest
Megnyílt a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár pénteken a Vörösmarty téren.

A Fővárosi Önkormányzat 1998 óta minden évben megrendezi, tavaly a pandémia sajnos közbeszólt - mondta az eseményt megnyitó Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a helyszínen.

A budapesti karácsonyi vásárt kordonok között tartják, a rendezvény csak védettségi igazolvány felmutatásával látogatható.

A megnyitón kiemelték, hogy a szervezésnél arra törekedtek, hogy a vásár budapestinek, vidékinek, idelátogató külföldinek egyaránt élményt nyújtson. A vásárba a finn Mikulás érkezik december 6-án, november 28-án vasárnap pedig gyertyagyújtás lesz. December 31-ig várják a látogatókat.

A rendezvényen árusító, tradicionális magyar kézműveseket pályázaton választották ki, jelentkezésükhöz műhelyfotót is csatolniuk kellett a minőségi termék garantálása érdekében.

A vendéglátó egységeknél idén először vezették be a készpénzmentes vásárlást, hogy ezzel is csökkenjen a járványügyi kockázat, valamint lényeges újítás, hogy az „Ízművesek” speciális családi menüket és 1500 Ft-os egytálételeket is kínálnak a gasztronómiai standoknál a Vörösmarty téren. A Bazilika előtti téren fotókiállítás, jégpálya és szelfiautomaták várják a beoltott vendégeket.

Az ünnepi fényeket ádvent első vasárnapján, november 28-án kapcsolják fel.

karácsonyi vásár
Budapest
koronavírus
védettségi igazolás

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.