Ugrás a tartalomra

Választás, népszavazás, Koszovó - elnökségi ülést tartott a Szerb Haladó Párt

2022.01.11
19:32
2022.01.11
19:38
Forrás
Blic, Pink
Az áprilisi többszintű választás, a vasárnapi népszavazás, a Koszovóban és a régióban uralkodó helyzet - ezek voltak a témái a Szerb Haladó Párt Elnökségének mai ülésén, amelyet a kora esti órákban tartottak Belgrádban.

A megbeszélésen mások mellett Aleksandar Vučić, a párt elnöke és Ana Brnabić alelnök is jelen volt.

Igor Mirović, az SZHP elnökségének tagja az ülés utáni sajtótájékoztatón elmondta, a csaknem kétórás egyeztetésen számos témát érintettek a felek. Egyebek között arra szeretnék felkérni a választópolgárokat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az előttünk álló alkotmánymódosításról szóló népszavazáson. Reményét fejezte ki, hogy a szavazók támogatni fogják a módosítást.

Döntöttek arról, hogy megkezdik a választási előkészületeket. Az áprilisi parlamenti és elnökválasztás kapcsán megegyeztek abban, hogy milyen jellegű programmal állnak ki, és milyen irányokat jelölnek majd ki a további fejlődés érdekében. Mirović hozzátette, hamarosan egyeztetnek az esetleges koalíciós partnerekkel is a szavazással összefüggésben. Szavai szerint áttekintették az eddig elért eredményeket is.

Szerb Haladó Párt
SZHP
választás
népszavazás
Koszovó
Aleksandar Vučić

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.