Ugrás a tartalomra

Belgrádban is bemutatták az Elk*rtuk című filmet

2022.03.07
12:25
2022.03.07
17:43
Forrás
Pannon RTV
Belgrádban is bemutatták az Elk*rtuk valós eseményeken alapuló politikai krimit. Az alkotás Magyarország elmúlt évtizedeinek legsúlyosabb politikai botrányát, a Gyurcsány-féle őszödi beszédet, és az azt követő forradalmi hangulatot dolgozza fel.

A valós eseményeken alapuló politikai krimit telt ház előtt vetítették a belgrádi Božidarac Művelődési Intézetben.

Maja Pantić, Belgrád: „Nekem nagyon tetszett a film. Nagyon élveztem. Mivel Budapesten laktam, most láttam különböző helyszíneket a városban, az embereket. Mindent, amit ott láttam, amikor ott laktam. Ez volt számomra nagyon érdekes. Nagyon élveztem, tényleg.”

A film a 2006-os magyarországi történéseket, Gyurcsány Ferenc akkori magyar miniszterelnök őszödi beszédének kiszivárgását, annak körülményeit és következményeit eleveníti fel fikciós elemekkel kibővítve.

Kovács Elvira, alelnök, VMSZ: „Érdekes, hogy hogyan működött a politika, és szerintem nagyon erős üzenete van a filmnek. Nyilván nem titok, hogy választási kampány van, és pontosan az az üzenet, amit a Fidesz kommunikál, hogy Magyarországnak továbbra is előre kell mennie, nem hátra, az a magyarázata annak, hogy nem szabad megengedni, hogy a baloldal nyerjen, és hogy ilyen helyzetbe kerüljünk, mint amilyenben voltunk három mandátummal korábban.”

A film belgrádi bemutatója a Vajdasági Magyar Szövetség és a Vajdasági Vándormozi szervezésében valósulhatott meg.

Nebojša Marjanović, belgrádi elnök, VMSZ: „Tudtunk a filmről, ismerjük a történetet, ami inspirálta az elkészítését. Úgy gondoltuk, a belgrádiak megérdemlik, hogy lássák. Másrészt általánosan kevés magyar filmet lehet Belgrádban látni, politikai thrillereket meg főként. Ez is egy oka volt ennek a lépésnek. A telt ház tanúskodik arról, hogy jó döntés volt a mozi megszervezése.”

A filmet legközelebb március 11-én Zentán, a Művelődési ház nagytermében mutatják be.

Elk*rtuk
film
Belgrád
Kovács Elvira
Nebojša Marjanović

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.