Ugrás a tartalomra

A VMSZ célja, hogy a szórványban is élhetőbbek legyenek a mindennapok

2022.03.09
13:04
2022.03.09
17:43
Forrás
Pannon RTV
A helyi gazdálkodók támogatásáról és az egészségügyi ellátás fejlesztéséről is szó volt a Vajdasági Magyar Szövetség által szervezett lakossági fórumon Nemesmiliticsen.

Az eseményen dr. Úri Emese és Fremond Árpád a párt köztársasági parlamenti képviselőjelöltjei és dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági listavezetője mutatkoztak be a helyieknek, és ismertették programjukat.

Csonoplyán is nyílik falugazdász iroda, amely segíti majd a nemesmiliticsi gazdálkodókat - mondta Pelt Ilona, a VMSZ nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöke. Juhász Attila mezőgazdasági államtitkár pedig az illetékes minisztérium támogatásait ismertette.

Dr. Úri Emese, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje azt hangsúlyozta, szeretnék, ha a szórványban is élhetőbbek lennének a mindennapok, ennek az egészségügyi ellátás az egyik alappillére. „Továbbra is mind a 14 településen szeretnénk megtartani az orvosi ellátást, a mindennapi orvosi ellátást. Ha sikerül, akkor az idén az egészségház központi épületét rekonstruáljuk, új lifteket kapunk, remélhetőleg kapunk mentőkocsikat, ami a 14 falu ellátását mindenféleképpen magasabb színvonalúvá változtatja és nagyon szeretnénk a nagyobb falvakban az ambulanciák épületeit felújítani.”

Ahhoz, hogy az eddig elért eredményeket folytatni tudjuk, erős érdekképviseletre van szükség - emelte ki Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje.

„Számunkra nagyon fontos az, hogy minél többet találkozzunk a polgárokkal és a polgárok által elmondott kéréseket, illetve a fórumokon a felvetéseket a későbbiekben felhasználjuk és beszéljünk ezekről a dolgokról nyíltan és őszintén Belgrádban is.”

Az infrastrukturális fejlesztések miatt is fontos, hogy a nyugat-bácskai magyarság is egyöntetűen az egyetlen magyar listára, a Vajdasági Magyar Szövetségre szavazzon - hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti listavezetője.

„Vajdaság egyik legrosszabb állapotában levő útja volt a Bajmok-Zombor út, nagyjából fél úton van Nemesmilitics, úgyhogy ez egy olyan projekt, amit sikerült a Vajdasági Magyar Szövetség kormányzati szerepvállalásának köszönhetően megoldani, de ugyanígy említhetném a határátkelő kérdését is, és a jövőben is szeretnénk a régió magyarságának, ezeknek az összetartó településeknek a problémáit felkarolni és a fejlesztési elképzeléseiket támogatni.”

Dr. Pásztor Bálint hozzátette, éljünk választói jogunkkal a magyarországi választásokon is annak érdekében, hogy továbbra is jó legyen az együttműködés a két ország között.

VMSZ
lakossági fórum
Vajdasági Magyar Szövetség
Fremond Árpád
Dr. Úri Emese
Dr. Pásztor Bálint
Nemesmilitics

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.