Ugrás a tartalomra

Sokan voltak kíváncsiak a VMSZ programjára Bezdánban

2022.03.11
14:36
2022.03.11
17:45
Forrás
Pannon RTV
Lakossági fórumot tartott a Vajdasági Magyar Szövetség Bezdánban. A helyi közösség nagy terme zsúfolásig megtelt, sokan voltak kíváncsiak a jelöltekre és a választási programra.

A vendégeket Csapó Judit, a VMSZ helyi szervezetének elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy az április 3-i parlamenti választások nagy mértékben befolyásolják a bezdáni lakosok jövőjét.

„Most végtelen nagy öröm tölti el a szívemet, mert látom, hogy az emberek folyamatosan érkeznek, és szinte már szék hiány van bent a teremben, ez nagyon boldoggá tesz.”

Sipos Erzsébet, a bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke elmondta, két nagy öröm is érte ezen a napon a bezdániakat. Egy új emléktáblát helyeztek el a templomudvarban, valamint a bezdáni színház ismét a bezdániaké lett.

„A VMSZ és a Magyar Nemzeti Tanács segítségével megvásárolták nekünk a bezdáni színházat. Természetesen a magyar kormány segítségével, ami nagyon nagy dolog. Nagyon örülök és remélem, hogy itt is el tudjuk újságolni az embereknek ezt a nagy hírt, mert ezzel egy akkora álmunk valósult meg, hogy nem is tudom elmondani.”

A VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje, dr. Úri Emese elmondta, fontos megoldást találni az egészségügyet érintő kérdésekre, valamint megerősíteni, továbbfejleszteni a családpolitikát.

„Mi tulajdonképpen rendszeresen bejárjuk a Zombor környéki településeket, ahol lakossági fórumokat tartunk, ilyen nyílt témákkal mint az egészségügy, a mezőgazdaság, a közigazgatási témák. Gyakorlatilag a zombori vezetőinket elvisszük a településekre és a lakosok feltehetik a kérdéseiket.”

Fontos a személyes találkozás a szülőföldjüket szerető, nemzetileg elkötelezett emberekkel, mondta Juhász Bálint, a VMSZ intézőbizottságának elnöke.

„Összetett feladat vár ránk április 3-án, azt mondhatjuk, hogy itthon is otthon is történelmi választások lesznek. Jövőt választ a nemzet. Nem mindegy, hogy a nemzetpolitika összekovácsolja, erősíti és előre viszi a nemzetet, vagy netán fölmorzsolja. Ez lesz a tét április harmadikának. Úgyhogy arra buzdítunk mindenkit, hogy Vajdaságban szavazzanak a VMSZ-re, hogy erős belgrádi frakciónk legyen és az anyaországban pedig támogassák a Fidelisz-KDNP listáját, hogy nemzetileg elkötelezett kormány legyen Magyarországon.”

A Prosperitati Alapítvány ügyvezetője továbbá kiemelte, hosszú és sikeres utat jártak be a vállalkozók támogatása, valamint az új vállalkozások indulását illetően.

Bezdán
VMSZ
Zombor
Úri Emese

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.