Ugrás a tartalomra

Potápi: a cselekvő nemzethez hozzátartozik a választáson való részvétel

2022.03.12
16:14
Forrás
MTI
Potápi Árpád János szerint a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által hirdetett cselekvő nemzet évéhez hozzátartozik a parlamenti választásokon és a népszavazáson való részvétel.

A magyar nemzetpolitikai államtitkár a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön beszélt erről sajtótájékoztatóján. A fideszes politikus arra kérte az erdélyi magyarokat, hogy adják le a levélszavazataikat, és gondosan töltsék ki az azonosító lapot, hogy a szavazat érvényes legyen.

"Olyan rettenetes nagy nehézség nincsen abban, hogy kire szavazzanak, hiszen a jelenlegi baloldal egyértelműen megtagadta a nemzetnek azt a részét, amelyik nem a mai országhatárokon belül lakik. Ráadásul cinikusan tette, mert Székelyudvarhelyen gyártatta le a szóróanyagokat, a plakátokat. Retorikájában a 2004. december 5-i állapotban van" - jelentette ki a politikus.

cselekvő nemzet éve
választás
Magyarország

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.