Ugrás a tartalomra

Delfineket mentettek a Cape Cod-öbölnél

2022.05.23
21:41
Forrás
elobolygonk.hu
Több tucatnyi szakértő és önkéntes dolgozott órákig hét delfin életéért, amelyek egy, a Cape Cod-öbölbe ömlő folyó sekély vizében rekedtek.

A wellfleeti Herring-folyóban a múlt hét közepén, hajnalban vették észre az atlanti fehérsávos delfineket. Egy közeli mentőcsapat egy órával később már a helyszínen volt. Nem szokatlan, hogy delfinek kerülnek partközelbe a régióban, mivel a Cape Cod-öbölben nagy az árapály-ingadozás.

Az International Fund for Animal Welfare tengeri emlősök mentésével és kutatásával foglalkozó csoportjának munkatársa elmondta, hogy a delfinek megérkezésükkor jó állapotban voltak, egészségesnek tűntek, de gyorsan kellett cselekedniük, mert tudták, hogy napos, meleg idő lesz. Arra is figyelniük kellett, hogy a dagály elvonulása után nehogy megint megrekedjenek a sekély vízben. A több mint százkilós, két méter hosszúságú delfineket egy kifejezetten delfinek szállítására tervezett járművel vitték a mélyebb vizekhez, ahol szabadon engedték őket.

A legnagyobb delfinre ideiglenes műholdas jeladót is felerősítettek, hogy nyomon tudják követni a csoport útját.

delfin
állatmentés

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.